…Portfolio…

Wat heb ik zoal gedaan? Waar kunt u mij van kennen?

Business partner van Qnis, de recruitment specialist in de hospitality branche! | Aug 2016 – heden 
Bij qnis zijn we iedere dag bezig met de meest geschikte kandidaat verbinden met de juiste werkomgeving.

Kookdocent & mentor Horeca Academie | Aug 2016 – heden
Verzorgen van kooklessen en begeleiden van deelnemers bij de particuliere opleider Horeca Academie.

Trainer bij Verkerk Bartstra | Juli 2016 – heden 
Bureau voor horeca en gastvrijheid: workshops, advies, presentaties en trainingen.

Inval kookdocent ROCva | Mei 2016 – juli 2016  
Kooklessen verzorgen voor managementklassen.

Oprichter Opscheppen met Severine | 2016 –heden 
Sinds 1 maart 2016 heb ik Opscheppen met Severine opgericht. Opscheppen met Severine is een all-in-one horecaconcept! Met ruim 25 jaar horeca-ervaring en na bijna 10 jaar een eigen restaurant te hebben gerund richt ik me tegenwoordig op de diversiteit van ons inspirerende vak. Ik zet me freelance in als horecadocent, coach en trainer maar daarnaast ook als private chef voor fine dining en small catering. (Mee)denken in gastgerichtheid en oplossingen is mijn motto.

Extern adviseur en deelnemer ontwikkelnetwerken Examenwerk | 2014 – 2015 
Ontwikkelaar van recepturen en examenproducten.

Mede-eigenaar, chef-kok en conceptverantwoordelijke van 1619 eten en drinken in Andijk (Bib Gourmand) | 2007 – maart 2016 
Eindverantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering, resultaten, oplossingen, leidinggeven, persoonlijk contact met gasten en leveranciers en menu-engineering en conceptontwikkelingen. Vanuit vakmanschap, ervaring en persoonlijkheid een stimulans zijn voor het gehele team en opleiden van studenten.

Zelfstandig werkend kok restaurant Le Hollandais, Amsterdam2006
Verantwoordelijk als garde manger en patissier.

Chef-kok restaurant Trez, Amsterdam | 2005
Eindverantwoordelijk voor de dagelijkse resultaten, oplossingen, leiding en persoonlijk contact met gasten en leveranciers. Vanuit vakmanschap, ervaring en persoonlijkheid een stimulans zijn voor het keukenteam.

Docent tijdens de vooropleiding  (via Sec) eerste groep studenten Fifteen Amsterdam van Jamie Oliver | 2005
Mede-docent 10-weekse basiskeukentraining

Souschef restaurant Meijers, Andijk (Bib Gourmand)2003-2004
Mede-verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de keuken. Mede aansturen en planning van keukenteam, studenten opleiden en mede-ontwikkelen van menukaarten.

Souschef en chef-kok Brasserie van Baerle (Bib Gourmand)/!Zest/Zabar’s en Le Zinc… et les dames (4 restaurant-concepten van de dezelfde eigenaars)1997-2003 
Mede- en eindverantwoordelijk voor de dagelijkse resultaten, oplossingen, leidinggeven, studenten opleiden en persoonlijk contact met gasten en leveranciers. Vanuit vakmanschap, ervaring en persoonlijkheid een stimulans zijn voor het keukenteam.

Diverse (buitenland)stages (België en Italië) tijdens opleidingen en chef-functie

Kookboeken
Mmmm..! (Floor van Ede en Wilmar te Winkel)
Meijers aan de Kook (Restaurant Meijers)
Van 0 tot 1619 (Severine Meijer)

Opleidingen
Lerarenopleiding Consumptieve Techniek 2e graads (tegenwoordig Horeca&Voeding) Hogeschool van Amsterdam (diploma)Afstudeerproject: kookboek voor VMBO-scholieren opgesplitst in 3 onderdelen: onderwijskunde, ethiek en vakverdieping. Stages keukendocent: Bredero College Amsterdam en ROC Amst
Hotelschool Manager/Horeca-ondernemer – ROC Amsterdam (diploma)